Chesterford Home, Hampstead

LONDON. NW3

2019

Set within the Redington & Frognal Conservation Area, this Victorian red-brick semi-detached house in Hampstead had an outdated formal layout that was ill-suited to the needs of a growing family. The new owners wanted a complete refurbishment that would open the kitchen and ground-floor living areas for a flowing family space while creating privacy and flexibility for the bedrooms on the floors above.

Returning from time spent abroad, our clients were on schedule to move in quickly, which meant we had to work fast. Employing expert contractor Margreiter, we ran the design and construction phases in parallel to deliver the refurbishment and reconfiguration to brief, budget and, most importantly for the clients, on time.

In the process, we were able to introduce a number of energy-saving measures, re-insulating all external walls and installing a new whole-house ventilation system to prevent heat loss.

We introduced contemporary finishes throughout, incorporating off-white polished plaster, decorative wallpapers, bespoke custom-made marble sinks, and a media room fitted with acoustic fabric panelling. Touches including open-grain veneer bespoke joinery and a rustic-look engineered timber floor add texture to the space. A bespoke kitchen, with a custom-designed chandelier over the island, has become the hub of this family home.


Client: Private Client

Type: Residential

Size: 5,000 sqft

Role: Architect, PM, Lead Designer, Interiors, Contractor

Photographer: Alexander James

Collaborators: KAV, SB Joinery, Interior ID, Virtue Joinery & Lanserring

Heritage: Victorian Red Brick detached house circa 1895

Contractor: Margreiter & MWAI BUILD

Chesterford Home, Hampstead

LONDON. NW3

2019

Set within the Redington & Frognal Conservation Area, this Victorian red-brick semi-detached house in Hampstead had an outdated formal layout that was ill-suited to the needs of a growing family. The new owners wanted a complete refurbishment that would open the kitchen and ground-floor living areas for a flowing family space while creating privacy and flexibility for the bedrooms on the floors above.



Returning from time spent abroad, our clients were on schedule to move in quickly, which meant we had to work fast. Employing expert contractor Margreiter, we ran the design and construction phases in parallel to deliver the refurbishment and reconfiguration to brief, budget and, most importantly for the clients, on time.

In the process, we were able to introduce a number of energy-saving measures, re-insulating all external walls and installing a new whole-house ventilation system to prevent heat loss.

We introduced contemporary finishes throughout, incorporating off-white polished plaster, decorative wallpapers, bespoke custom-made marble sinks, and a media room fitted with acoustic fabric panelling. Touches including open-grain veneer bespoke joinery and a rustic-look engineered timber floor add texture to the space. A bespoke kitchen, with a custom-designed chandelier over the island, has become the hub of this family home.


Client: Private Client

Type: Residential

Size: 5,000 sqft

Role: Architect, PM, Lead Designer, Interiors, Contractor

Photographer: Alexander James

Collaborators: KAV, SB Joinery, Interior ID, Virtue Joinery & Lanserring

Heritage: Victorian Red Brick detached house circa 1895

 

CONTACT US


48 Broadley Terrace, London. NW1 6LG
+44 (0)207 258 0332
mail@mwai.co.uk





mwai ltd is registered in England No. 7211572.
Registered Office EC1 Business Exchange,
80-83 Long Lane, London EC1A 9ET.


http://www.mwai.co.uk/terms