Cheyne Place House, Chelsea

LONDON. SW3

2015

This seven-storey Victorian terrace in Chelsea needed substantial extension and refurbishment to bring light and space into the home. Our aim was to create a fresh and characterful family home by significantly increasing the usable living space.

By adding two floors below ground and replacing the single-storey rear extension, we created a new spacious arrangement without over-extending the property’s footprint.

The new basement opened up the home for a media den, gym and steam room, whereas the space created by adding lower floors – accessed by a passenger lift – allowed for more ambitious and spacious living areas above ground, including a grand staircase leading to the living room on the first floor.

We worked closely with Woolf Interiors to introduce furnishings, finishes and a bespoke family kitchen in a hybrid English-American style. The design of material and colour combinations – blue-stained timber veneer, stainless steel surfaces and glass-fronted display storage – create a bright, modern and welcoming environment.

We designed the interior joinery in collaboration with INTERIOR-iD, using metal trims and rich veneers for a clean-lined, minimalist – but playful – feel.





Client: Private Client

Type: Residential

Size: 8,500 sqft

Role: Architect, Lead Designer, PM

Photographer: Alexander James

Collaborators: Interior ID, Woolf Interiors, Tintab

Contractor: Grangewood

Cheyne Place House, Chelsea

LONDON. SW3

2015

This seven-storey Victorian terrace in Chelsea needed substantial extension and refurbishment to bring light and space into the home. Our aim was to create a fresh and characterful family home by significantly increasing the usable living space.

By adding two floors below ground and replacing the single-storey rear extension, we created a new spacious arrangement without over-extending the property’s footprint.



The new basement opened up the home for a media den, gym and steam room, whereas the space created by adding lower floors – accessed by a passenger lift – allowed for more ambitious and spacious living areas above ground, including a grand staircase leading to the living room on the first floor.

We worked closely with Woolf Interiors to introduce furnishings, finishes and a bespoke family kitchen in a hybrid English-American style. The design of material and colour combinations – blue-stained timber veneer, stainless steel surfaces and glass-fronted display storage – create a bright, modern and welcoming environment.

We designed the interior joinery in collaboration with INTERIOR-iD, using metal trims and rich veneers for a clean-lined, minimalist – but playful – feel.





Client: Private Client

Type: Residential

Size: 8,500 sqft

Role: Architect, Lead Designer, PM

Photographer: Alexander James

Collaborators: Interior ID, Woolf Interiors, Tintab

 

CONTACT US


48 Broadley Terrace, London. NW1 6LG
+44 (0)207 258 0332
mail@mwai.co.uk





mwai ltd is registered in England No. 7211572.
Registered Office EC1 Business Exchange,
80-83 Long Lane, London EC1A 9ET.


http://www.mwai.co.uk/terms